Energie verbruikers in huis

Goedkopeenergie.com richt zich primair op het verkrijgen van goedkope energie. Een andere manier om minder geld uit te geven aan energie is door minder stroom en gas te verbruiken. Maar wat zijn nou de grootste energie verbruikers in huis?

Energie Verbruik vaatwasser

Enkele jaren geleden heb ik een Bosch SGI58M05EU vaatwasser aangeschaft. De keuze viel op dit model omdat hij erg stil is (44dB) en een A klasse energiewaardering heeft. Op energie verbruikers blijkt dat het apparaat in het eco programma 1,05kWh per sessie verbruikt, wat 4% zuiniger is dan gemiddeld in de categorie inbouw vaatwassers. Het waterverbruik is 12 liter. De kosten hiervoor bedragen respectievelijk €0,25 voor de energie en €0,01 voor het water.

Energie Verbruik koelkast

Bij dezelfde verbouwing plaatsten we ook een inbouwkoelkast met vriesvak. De keuze viel opnieuw op Bosch. De KIV28A50, opnieuw met A klasse, verbruikt 262kWh per jaar, wat overeenkomt met €63,03 per jaar.

Energie Verbruik TV

De verder fantastische Philips 42PFL9664H bleek bepaald niet zuinig. Met diens 208 Watt bleek het toestel liefst 52% onzuiniger dan gemiddeld in de categorie LCD televisies. Een uur tv kijken kost €0,05. Stand-by verbruik is 0,15 Watt per uur, wat overeenkomt met €0,30 per jaar.

Energie Verbruik Wasmachine

Ook de AEG Lavamat 54600 wasmachine heeft een energielabel A. 0,94 kWh Blijkt 21% zuiniger dan een gemiddelde wasmachine terwijl de 45 liter waterverbruik 11% zuiniger is dan gemiddeld. De kosten bedragen €0,23 per wasbeurt aan energie en €0,05 per wasbeurt aan water.

Eén gedachte over “Energie verbruikers in huis”

  1. Hoi Leendert,

    Leuk stukje over het besparen van energie(kosten). De koelkast, televisie, vaatwasser en wasmachine zijn inderdaad apparaten die veel energie verbruiken. Jammer dat je niet verder in gaat op overwegingen tussen verschillende merken. ben wel benieuwd waarom je juist voor een Bosch kiest en niet voor een Siemens bijvoorbeeld.

    Is het misschien ook een idee om eens te denken aan een waterbesparende douchekop, zonnepanelen, etc.? Ik denk dat je artikel dan nog completer wordt.

    Groeten,
    Gerard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *