Vergelijkers vergeleken maart 2013

Resultaten Easyswitch

Het is een jaar geleden dat ik een jaarcontract heb afgesloten, dus wordt het tijd voor een nieuwe prijsvergelijking. De Greenchoice website is erg gebruiksvriendelijk wat betreft het bijhouden van je meterstanden. Op basis van mijn verbruik geven ze een voorspelling voor het komende jaar. Deze vormen de basis van mijn prijsvergelijkingen.

Basisgegevens

  • Stroom: 2596 kWh per jaar
  • Gas: 1605 m3 per jaar
  • De ingangsdatum van het vorige jaarcontract was 16 maart 2012

Aanbod Greenchoice

Via de Greenchoice website kreeg ik de mogelijkheid mijn contract voor 3 jaar te verlengen. De totale energie kosten zouden daarmee 1644 euro per jaar bedragen.

Criteria

Bij het kiezen van een nieuwe energieaanbieder wil ik informatie over de volgende onderwerpen:

  1. Is de energie groen?
  2. Wat zijn de kosten over een heel jaar genomen?
  3. Staat de prijs vast en zo ja, voor hoe lang dan?

Prijsvergelijkers

Bij mijn vergelijking van prijsvergelijkers heb ik de volgende websites meegenomen:

  • www.gaslicht.com – Deze site raad ik tot nu toe standaard aan als mensen me vragen waar de goedkoopste energie te kunnen krijgen.
  • EasySwitch.nl – Easyswitch timmert hard aan de weg. Haar prijs vergelijk engine wordt ook gebruikt op andere pagina’s, zoals energieoverstap.nl.
  • www.prizewize.nl – Prizewize heeft ook een vergelijker die op andere pagina’s gebruikt kan worden. Zo ook door de consumentenbond.

Resultaten

Wat opvalt is dat de gegenereerde prijsoverzichten erg op elkaar lijken. De kosten worden weergegeven in tabellen. In deze tabellen worden in alle gevallen aanbieder, totaalprijs, product, groenindicatie, looptijd en flexibiliteit weergegeven. Easyswitch weet dit in het meest overzichtelijke schema te plaatsen. De inhoud verschilt echter nauwelijks. In alle gevallen zijn de cashback regelingen vergelijkbaar en de prijzen nagenoeg gelijk.

Resultaten Easyswitch
Resultaten Easyswitch

Conclusie

De resultaten van de verschillende energie prijs vergelijkers zijn nagenoeg gelijk. Het overzicht van EasySwitch.nl is echter het overzichtelijkst. Daarom zijn zij de winnaar van deze vergelijking.

Budgetenergie is de goedkoopste leverancier van gezamenlijk groene stroom én gas. De totale jaarkosten zullen 1403 euro bedragen, waarmee ik ruim 240 euro zal besparen ten op zichte van het Greenchoice aanbod. Ik hoop dat ze er over een jaar nog zijn om de welkomstpremie uit te betalen na de jaarrekening, maar dat ga ik vanzelf uitvinden aangezien m’n aanvraag vandaag nog de deur uit gaat. Het onderliggende tarief per kwh stroom en per m3 gas is niet schokkend laag, dus ik moet niet vergeten over een jaar vlug weer over te stappen.

2 gedachten aan “Vergelijkers vergeleken maart 2013”

  1. Wat leuk om te lezen over het vergelijken van vergelijkers. Ik ben mij ook aan het oriënteren en vind deze blog zeer nuttig. Easyswitch, de winnaar daar werkt de link niet meer. Ik ga naar manymorestores. Dan ga ik naar je ‘altijd goed’ antwoorden Gaslicht.com (althans interpreteer ik het maar) Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *