Greenchoice

Greenchoice

Greenchoice is een energieleverancier van honderd procent groene stroom en groen gas. Greenchoice hanteert hierbij zeer concurrerende tarieven met als doel dat zoveel mogelijk Nederlanders overstappen op groene energie.

Klanttevredenheid

Groene energie is niet het enige sterke punt van Greenchoice. De laatste jaren staat Greenchoice steevast bovenaan klanttevredenheidslijstjes van organisaties als de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. Zelf ben ik ook een aantal jaren klant geweest en dat beviel uitstekend. Met pijn in het hart werd het prijsverschil te aantrekkelijk om nog langer te blijven, waardoor ik uiteindelijk toch afscheid heb genomen.

Groene acties

Greenchoice levert niet alleen groene energie, het helpt haar klanten ook mee zelf energie groen op te wekken, of te participeren in Groene Energie projecten. Samen met Natuurmonumenten werd begin 2013 een collectieve inkoop van zonnepalen georganiseerd onder de naam Natuurkracht.
Een andere groene actie is dat je als klant van Greenchoice kunt participeren in windenergie via partner Meewind in het windmolen park Belwind in de Noordzee.

Boete NMa

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft in 2011 aan Greenchoice een boete van 7,2 miljoen euro opgelegd. Tussen maart 2005 en maart 2011 werd in ruim 20% van de gevallen de eindafrekening niet op tijd verstuurd. In meer dan de helft van de gevallen werd de eindafrekening helemaal niet verstuurd. Dat gebeurde vooral wanneer de consument volgens de eindafrekening nog geld tegoed had. De afrekeningen waren wel opgenomen in de administratie, maar niet verstuurd. Klanten wisten daardoor niet dat ze nog geld tegoed hadden. Mocht de klant pro-actief om een eindafrekening vragen, dan werd deze alsnog toegestuurd.
Na ingrijpen van de NMa zijn alle getroffen klanten gecompenseerd.

Greenchoice ervaringen

Klant zijn bij greenchoice is mij goed bevallen. Wat zijn uw Greenchoice ervaringen? Bent u ook een tevreden klant? Deel uw ervaringen met ons en laat anderen ervan profiteren.

Eén gedachte over “Greenchoice”

  1. Eind jaar afrekening gekregen in augustus heb 370 tegoed gehad. Wat hebben ze gedaan. 170 euro voor de maand oktober ingehouden in augustus dus al en de rest word het rond 10.10 terugbetaald.
    Buitensporig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *