Vergelijkingssites

vergelijker

Een gemiddelde consument is al gauw meer dan €2000,- per jaar kwijt aan aan stroom en gas. Logisch dus, dat het aanbrengen van nieuwe klanten aan energieleveranciers via een energie vergelijkingssite big business is. Tal van partijen helpen u mee energie prijzen te vergelijken. Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze eigen energie vergelijker, maar wilt u ook iets anders proberen, dan vindt u hieronder onze ervaringen met andere prijsvergelijkers.

De energie vergelijking module die gebruikt wordt op Goedkope Energie wordt ook gebruikte op andere sites, zoals op GoedkopeEnergieenGas.nl.

Energie vergelijkingssites vergeleken

In onze laatste test waarin we energie vergelijkingssites vergeleken, bleek Easyswitch de beste vergelijker om een nieuwe energieaanbieder te kiezen. Niet omdat de prijzen het laagst waren, die waren overal vergelijkbaar, maar omdat de weergave het overzichtelijkst was. Op de volgende pagina’s vindt u meer informatie over de verschillende energieprijs vergelijkers.

Keurmerk energie vergelijkers

De Autoriteit Consument & Markt is de toezichthouder op de energiemarkt. Ze beschermt consumenten en zorgt voor eerlijke concurrentie.  Een van haar voorgangers, de NMA, heeft in 2010 voor het laatst onderzoek gedaan naar energieprijsvergelijkers. Een energieprijsvergelijk die goed uit deze onderzoeken komt verdient een keurmerk energie vergelijkers.

Wat zijn uw ervaringen met overstappen via een energie prijsvergelijkingssite? Zou u het anderen aanraden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *